SAPO BUBBLES

 

Updates

01.10.2016  SAPO bubbles laat de zomervakantie achter zich. Een eerste workshop werd in september gegeven aan zes enthousiaste cursisten. En in oktober doet SAPO bubbles zijn ding in het Oostvlaamse Dendermonde. Nog enkele workshoppakketten werden verkocht aan KVLV-groepen, maar de piek aan KVLV-workshops lijkt nu wel achter de rug.


16.04.2016  Ieder jaar trekken meer dan tienduizend vrouwen naar de Goed Gevoel Ladies Fair in de Flanders Expo in Gent. Dit jaar was ook SAPO bubbles aanwezig. Op uitnodiging van de 'KVLV-vrouwen met vaart' mochten wij op hun populaire stand drie maal een korte workshop verzorgen. De deelnemers kregen een korte toelichting over wat zij mogen verwachten als zij deelnemen aan de landelijk georganiseerde workshops, en zij mochten meteen aan de slag om een eigen allesreiniger te maken. [Foto galery]

16.04.2016  Het test- en ontwikkelingsteam van SAPO bubbles steekt de handen uit de mouwen. Met het oog op de wereldmarkt op 1 mei maakten ze een mooie hoeveelheid handzeepjes en ontvlekker. En dat volgens een gloednieuw en verfijnd zeeprecept.

07.02.2015  SAPO bubbles kent een mooie start van het jaar met meteen twee opeenvolgende workshops. Het minder goede nieuws is dat de bijkomende lesgever er voorlopig niet komt. De vrijwilliger die dit zou opnemen haakt af omwille van een te volle agenda.


08.10.2014  SAPO bubbles treedt voor het eerst buiten de provinciegrenzen met een workshop in Lebbeke. Een lage opkomst, met amper drie deelnemers, toont aan dat het netwerk van Hiperion nog niet overal even sterk staat als in de regio Leuven.


01.05.2014 - HIPERION treedt voor het eerst naar buiten op de wereldmarkt in Herent. Op de stand van SAPO bubbles kunnen mensen

zich inschrijven voor de komende workshops. Een tweede stand,

opgemaakt in ware western-stijl, waarschuwt mensen voor HIPERION: "Help! They're changing the world..."


17.04.2014 -De workshops van SAPO bubbles gaan van start. Op 6 april ontlokte de allereerste workshop enthousiaste reacties bij de deelnemers. De volgende workshop staat reeds gepland op woensdag 4 juni. HIRE vind je de uitnodiging.
09.03.2014 - Een nieuwe naam, én een eerste test voor de workshop huishoudprodukten! De workshop werd voor het eerst getest bij een kleine groep deelnemers. De commentaren zijn enthousiast, en boeiende feedback moet de workshop nog beter maken. Nu het project binnenkort het brede publiek moet gaan veroveren krijgt het op de valreep nog een nieuwe naam. Vanaf 9 april is iedereen welkom op de workshops van... SAPO bubbles !!!


13.10.2013 – Het team huishoudprodukten heeft de eerste experimenteerronde afgewerkt. Na een evaluatie werden de produkten met het beste resultaat geselecteerd. Zij krijgen hun plaats in een workshop die nu wordt ontwikkeld. 

15.05.2013 - De eerste experimenten met zelfgemaakte huishoudprodukten zijn opgestart. In de komende maanden evalueren we de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van enkele milieuvriendelijke alternatieven voor bekende huishoudprodukten. In een eerste fase maakten we milieuvriendelijke versies van allesreiniger, vaatwasmachinemiddel en ontvlekker. We testen verder ook twee recepten voor het wassen van kledij. Eén op basis van wasnoten, en één op basis van marseillezeep.

SAPO BUBBLES


Allesreiniger, afwasmiddel, handzeep, waspoeder, glansspoelmiddel... Schoonmaakprodukten allerhande nemen een flinke hap uit een huishoudelijk budget. Maar wist je dat je vele produkten eenvoudig zelf kan maken? Zo spaar je een pak geld uit. En bovendien zijn zelf gemaakte produkten vaak veel vriendelijker voor het milieu dan de meeste klassieke produkten uit de supermarkt.


HIPERION werkt aan een workshop waarin je leert je eigen huishoudprodukten te maken. Dit project start zijn ontwikkeling in het voorjaar van 2013, en hoopt de workshop tegen begin 2014 klaar te hebben.Coördinator: Dieter BurssensSAPO bubbles web-site