Hiperion Quiz-team

20.02.2016- Op de HTG-quiz strijden Steven, Johan, Dirk, Phoutalack en Guy tegen een resem stevige quizteams. Een hoog niveau dus, en door enkele vermijdbare missers strandden zij uiteindelijk op een 15e stek. Jammer, want door de sterke bezetting waren er tot de 13e plaats punten te verdienen voor de VQR-ranking. Al bij al toch mooi weerwerk tussen de top van het vlaamsbrabantse quizlandschap

19.12.2015- Quizploeg Wilhelmina III wint een sterk bezette Eindejaarsquiz. Pigean d'or en E vat, e vat, e vat vervolledigen het podium. Met 23 deelnemende ploegen wordt het record van de vorige editie geëvenaard. En door de aanwezigheid van talrijke sterke quizteams krijgt de Eindejaarsquiz een hogere ranking. Daardoor scoren de eerste 7 ploegen punten voor de nationale quizranking.  Maar niet alleen het quizniveau was uitmuntend. Ook onze duurzame drank- en versnaperingenkaart kreeg lovend commentaar. De nieuwkomers op de kaart, de Bionade en het Natuurpuntbier Gageleer, bleken een schot in de roos en raakten meteen uitverkocht. Kortom, een uitstekende editie die vraagt om herhaling!

27.03.2015-  Op de jaarlijkse VTI-Quiz te Leuven verschijnt Hiperion met een onuitgegeven team. Dirk, Phoutalack, Lourdes, Guy en Dieter startten ijzersterk. Dankzij het razendsnel vinden van de rode draad en enkele sterke antwoorden (douarière!) werd tussentijds een 5e plaats gehaald. Maar na een gefaalde foto- en puzzelronde halen ze uiteindelijk een respectabele 25e plaats op 62 ploegen.   

13.12.2014 -   Ook dit jaar vaardigt Hiperion zijn quiz team af op de 11.11.11-quiz te Oud-Heverlee, gekend om zijn stevige moeilijkheidsgraad. Dat lokt ieder jaar een 60-tal sterke quiz teams. Toch weten Dirk, Tinne, Roberto, Dirk en Guy beslag te leggen op een mooie 18e plaats, en doen daarmee 5 plaatsen beter dan vorig jaar.   

15.10.2014 - Dit jaar wordt door tijdgebrek geen Eindejaarsquiz georganiseerd. Volgend jaar zou de quiz opnieuw doorgaan, al hopen we tegen dan een grotere zaal te kunnen strikken. En heel misschien komt het quizteam zelfs met een gloednieuw quizconcept op de proppen voor onze fietsende medemens. 

06.07.2014  - Het Quiz Team waagt zich met Guy, Roberto en Dirk voor het eerst aan de Stripquiz in Opwijk. Die blijkt wel erg op maat van echte stripkenners.Dankzij de algemene kennisvragen slepen ze toch een degelijke 8e plaats uit de brand op een totaal van 13 ploegen.

7.12.2013 - Hiperion zond hun quiz team naar de 11.11.11-quiz. Met een 23ste plaats werd een goede prestatie  neergezet. Het was een vrij moeilijke quiz maar plezant om te spelen. De quiz had een goed concept met rondes van 11 vragen en een rode draad in elke ronde maakte het wat makkelijker. Uiteindelijk was het een heel fijne avond.

18.05.2013 – De PVDA Quiz in Kessel-lo kon rekenen op een sterke bezetting, maar ook op een sterk en goed gebalanceerd HIPERION-team. Tine, Guy, Roberto en Dirk slagen erin om dankzij een gedeelde 8e plaats (op 31 ploegen) de eerste punten voor de Vlaamse Quiz Ranking binnen te halen.


02.03.2013 - Het Hiperion Quiz Team laat voor het eerst zien wat het in zijn mars heeft op de Daring Leuven Quiz. Het is Johan die van bij de start de ploeg op sleeptouw neemt en het meteen in de hogere regionen van het klassement dropt. Maar dat niveau kon in het tweede deel niet worden gehandhaafd, ondanks mooie aanvullende bijdragen van Roberto en Guy. Met enkele te vermijden missers solliciteerde Dieter nadrukkelijk voor een plaats op de reservenbank. Uiteindelijk toch mooi op een 23e plaats geëindigd op een totaal van 64 ploegen.

HIPERION QUIZ TEAM


Het quizteam van HIPERION organiseert jaarlijks de Eindejaarsquiz in Herent. Uiteraard doet het dat met de kleinste mogelijke ecologische voetafdruk. En met een heerlijke kaart met speciale bieren en hapjes uit het bestaande bio- en fairtrade-assortiment.  [Foto galery]


Coördinator: Guy Pauwels

Updates