Bel Poutrel

BEL POUTRELEen (t)huis is voor jou en mij een veilige vertrekbasis om de wereld in te gaan, dingen uit te proberen, te lukken, te falen, om nadien naar huis terug te keren om op adem te komen. Die thuishaven is een noodzakelijke voorwaarde voor de uitbouw van een gelukkig leven. Het is je fundering, je steunbeer, je poutrel waar je je toekomst kan op uitbouwen.


Maar velen onder ons, die het minder breed hebben, slagen er vandaag steeds moeilijker in om die broodnodige (t)huis te vinden. Er is een schrijnend tekort aan betaalbare huisvesting. En de huisvesting die toch ter beschikking wordt gesteld schiet vaak tekort in kwaliteit, in comfort, in duurzaamheid. Zeer lange wachtlijsten dus, voor mensen wiens leven daardoor een tijdje 'on hold' komt te staan. Gezinnen met kinderen in veel te krappe ruimtes. Mensen op leeftijd die niet over de juist accomodatie beschikken. En wie financiële kwetsbaarheid combineert met andere kwetsbaarheden, zoals een fysieke of mentale handicap, gezondheidsproblemen of taalachterstand, komt al helemaal moeilijk aan de bak. Het vinden van een eigen stek, die veilige vertrekbasis, die broodnodige thuis blijft voor vele mensen jammer genoeg voor altijd een verre droom.


Hiperion wil ook hier iets aan doen. Met het project 'Bel Poutrel' gaan we eerst op zoek naar de centen, dan naar een huis, en dan gaan we aan de slag. We steken de handen uit de mouwen om van een huis een kwalitatieve, comfortabele en duurzame thuis te maken. Voor mensen die een thuisbasis nodig hebben van waaruit zij hun verdere leven stapje per stapje kunnen opbouwen. Een stevige uitdaging voor Hiperion waar we graag samen met jullie onze tanden in zetten. Zo geven we mensen méér dan een huis. We geven hen een toekomst.
Coördinatoren: Stefaan Viaene & Dieter Burssens